Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Snapphane - Med smaken i fokus

Mat och VinSkapad av Per-Olof Diderot ons, april 06, 2016 21:30:07


Jag hade förmånen att få besöka bröderna Vollmers restaurang Snapphane på Adelsgatan i centrala Malmö. Har hört från flera vänner att denna bistro erbjuder ett mycket bra kök till en rimlig penning.

Så här lyder deras motto!
“I vår del av landet har vi förmånen att ha välsmakande, färska råvaror precis runt knuten. Därför låter vi vår meny fyllas av lokala ekologiska råvaror som följer årstidernas skiftningar
– och serverar alltid det bästa som Skåneland och Danmark har att erbjuda, just för stunden.”
www.snapphane.nu

Vårt besök inleddes med en bra service som dock kom lite på ända när personalen berättade att de starkt rekommenderade en 4 rätters meny, speciellt med tanke på att rätterna var små. Denna rekommendation fick inget gehör hos mig då jag från början siktat in mig på några rätter från den redan sparsmakade menyn. #felinförsäljningsmetod #lessismore

Kalvtartar som mästerverk
Min måltid började med en helt fantastisk rätt. Kalvtartar från Torups gård med trattkantarell och champinjon. Så himmelskt gott att jag bara av den anledningen vill komma tillbaka bara för att få testa denna gudabenådade maträtt igen och igen. Tartaren perfekt på alla vis med smaker som imponerar och förför stort. Lätt att utveckla ett habegär för detta mästerverk.

Nästa rätt som fick mitt fulla förtroende var skrei med jordärtsskocka och brun vårtryffel. Skrei (torsk som är könsmogen) som fångas längs med den norska Nordatlantkusten mellan januari och april varje år när den söker sig längs med kusten för att leka. Att mitt sällskap bestod av tre norrmän gjorde inte saken sämre och vi var rörande överens om att köket tillagat fisken på bästa sätt.

Här skulle jag gärna fortsätta min hyllning men finns några saker som inte sätter pricken över i:et. Efterrätterna kan bättre, vinsortimentet överraskar inte och att servera en alkoholfri Hof istället för exempelvis en Mikkeler känns som en missad straffspark. Min jacka som jag fick lämna in till en tidigare allert servitör fick jag själv stå och leta efter minst fem minuter utan hjälp.

Kokkonst för högre nivåer
Men låt dig inte förledas och misströsta av dessa små blessyrer, för med lite ytterligare jobb från restaurangen så kommer detta bli en riktig pärla som jag mer än gärna besöker fler gånger. För här finns kokkonst för högre nivåer med utsökt urval av råvaror och en perfektion i både tillagning och anrättning.


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post590