Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ny årgång av årets grillvin - Botonero

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot mån, april 18, 2016 21:22:49

I slutet av februari skrev jag om Botonero -13 från Valtellinaproducenten Mamete Prevostini som enligt mitt tycke och smak har gjort årets grillvin. Än så länge släpper inte vintern sitt tag och längtan efter sommar och sol är starkare än någonsin. Men för att vara förberedd på kommande värmebölja så rekommenderar jag dig att redan nu köpa in detta vin.

Ny årgång i minst lika gott slag!
Så kul att Botonero blev en omedelbar succé när den gjorde sin debut i Systembolagets beställningssortiment. Men inte så konstigt om du läser mitt tidigare omdöme. www.diderot.se/#post588

2014 är minst lika bra som 2013 och påminner mycket om den tidigare testade årgången med viol, rosmarin samt mörka bär och perfekta tanniner som ljuvliga inslag. Än så länge är inte det animaliska inslaget lika påtagligt, men det tror jag bara har att göra med den kortare tiden på flaska. För dessa pengar är det ett fortsatt givet köp som utan minsta tvekan är årets grillvin. Supergott till grillade burgare, fläskfilé och biffar av bästa slag och komplettera det med en pastasallad så har du en perfekt kombination. Den nya årgången går nu att beställa via Systembolaget.

Botonero 2014 (Systembolaget nr 76819) för fyndpriset 158 kr

Vill önska dig en riktigt skön vår när den väl kommer på allvar. Skål och njut av livet medans du har det.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post591