Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Von Buhl - Ekologisk Pfalzriesling på topp!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, maj 25, 2016 20:39:02

Sommarhit!
En kall mineralrik Riesling med perfekt syra inmundigar jag alltid med stor njutning, speciellt under sommaren, tillsammans med exempelvis en skaldjurssallad. Därför är jag alltid lika nyfiken när nya årgångar och producenter dyker upp från Rieslingmeckat Pfalz.

Reichsrat Von Buhl är en producent som jag tidigare inte testat viner från. Egendomen etablerades redan 1849 och var under andra hälften av 1800-talet ansett som ett supervin. Det var den tyske järnkanslern Otto von Bismarcks favoritproducent och vinet fick äran att serveras på den officiella invigningen av Suez-kanalen 1869. Släktnamnet Von Buhl upphörde som ägare 1952 och var på senare år utleasad till en japansk affärsman fram till att den övertogs av nya ägare 2013 (köpte den redan 2005). Den testade årgången får väl ses som vinmakaren Mathieu Kauffmann första riktiga avtryck från egendomen och vilket avtryck det blev.

Ekologisk Riesling från Deidesheim i Pfalz tillsammans med läcker utformning av etiketten gav mig klara köpsignaler. Och när de köpsignalerna tänds hos mig så brukar det bli rätt.


Supervinfyndet Reichsrat von Buhl 2014 Riesling (Systembolaget Nr 72093) för endast 119 kr
Vackert ljusgul färg strålar i vinglaset och ger energi till ditt sinne. Doften är synnerligen tilltalande med ett ljuvligt dofttäcke av mineraler tillsammans med finstämda nyanser av fläder, lätt honungstouch, citrus och mandarin.

Smaken är överjävligt bra för dessa pengar med aromer av citrus, gröna äpplen i perfekt harmoni tillsammans med ljuvlig syra och mineral. Helt perfekt frukt och mineralbalans skapar vinkärlek. Så lycklig att man kan hitta ett så här synnerligen bra vin som kostar aningens över 100-lappen. Ett givet sommarvin som vinbloggen mer än gärna rekommenderar till alla er läsare.

Sugen på att lära dig mer om Pfalzviner?
Om du är sugen på att lära dig mer om Pzalz så kan jag rekommendera följande länkar. Funderar du till och med att besöka det spännande området sydväst om Frankfurt så kan jag varmt rekommendera dig att kontakta svenska Heike Larsson som lever i området och ordnar vinresor i trakten. Det hon inte vet om Pfalzviner är inte värt att veta.

https://www.pfalz.de/en

http://www.heikelarsson.com/  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post594