Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vin till kräftskivan! Assyrtiko by Gaia

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, augusti 21, 2016 20:01:36


Sommaren biter sig fast och kräftans tid är här. Visst är det underbart att njuta av det salta skaldjuret ihop med ett läckert vitt vin. Vinbloggen har förberett sig på bästa sätt genom att testa igenom kräftsortimentet och hitta passande vin därtill.


Våra smaklökar fastnade för Pandalus vildfångade kräftor från Kina. Och som vin hittade vi en kär favorit från Grekland. Gaia wine är enligt mitt tycke Greklands bästa vinproducent. Egendomen startades 1994 av Yiannis Paraskevopoulus och Leon Karatsalos och har med vinegendomar i Nemea och på Santorini blivit ett sant nöje att följa på deras kvalitetsresa.


Assyrtiko by Gaia (Systembolaget nr 95369) för 169 kr

Vinet är gjort på förföriska druvan Assyrtiko som är producerad i Pyrgos söder om huvudorten Fira. Områdets jordmån ger mer aromatiska viner jämfört med Santorinis andra vinområden. Och ingen tvekan om att vinet har en stor karaktär som gjort för grillad fisk och kräftor.

Doften är läcker med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral. Smaken är som gjord för en svensk kräftskiva om du vill undvika den starka nubben och njuta av ett riktigt gott vin istället. Här blandas goda citrusaromer ihop med mineraler och gröna äpplen och vitpeppar. Så gott till en kväll som man aldrig vill ska ta slut.

Tack till min twitterkompis MalmöBo som uppmärksammade mig på vinet.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post598