Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Mamuthone - Ett monumentalt bra vin från Sardinien

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, september 03, 2016 14:42:13

Efter att för första gången varit på Sicilien i sommar så finns det hos oss en extra nyfikenhet för ö-viner från Medalhavsregionen. Och nu har turen kommit till Sardinien som ligger mellan Sicilien och Korsika. Har inte besökt ön än men med viner likt den nyligen testade Mamuthone så blir det spännande att planera för en kommande resa.

Kultproducenten Giuseppe Sedilesu ligger i byn Mamoida (10 mil norr om Cagliari) som är känt för sin karneval i mitten av januari för att hedra Sant’Antonio. Under karnevalen utsmyckar sig deltagarna med speciella dräkter i kombination med groteska masker som är svartmålade, därav namnet på vinet. Egendomen är sedan 2013 biodynamiskt certifierade och har även använt vildjäst sedan många år. Druvan som används är en lokal variant av Grenache och går under namnet Cannonau.

Mamuthone Cannonau di Sardegna -13 (Systembolaget nr 95411) för superfyndpriset 139 kr

Vilken fantastisk vinöverraskning för endast 139 kr!

Doften är så otroligt läcker med kryddigt och animaliskt anslag ihop med mineraler, lavendel och hallonlakrits! Smaken är förförisk och överjäkligt bra med en unik smakkombination av mineraler, fin syra, charkuterier, lagerblad, lakrits, övermogna körsbär och björnbär tillsammans med vanilj. Passar utmärkt till både grillat och tomatbaserade pastarätter.

Blir så lycklig när man hittar viner som levererar flera gånger om det pris som är satt. Bara att passa på för det finns tyvärr endast ett begränsat antal flaskor kvar i Sverige denna gång. Bravo!!!  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post599