Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Elephant Hill Chardonnay 2009

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot tor, maj 27, 2010 21:05:58
Elephant Hill Chardonnay 2009 (94249) 119 kr

Förberedelserna inför studentfesten accelererar och det är nu dags att välja det vita vinet. Valet föll på en smarrig Chardonnay som passar de flesta gommar och speciellt min...Visst är det förföriskt att dricka viner med denna druva, speciellt om de är krispiga med aningens smörighet.

I mitt sökande efter denna typen av vin hittade jag den från ett oväntat ställe. Viner från Nya Zeeland är för mig med druvan Pinot noir alternativt Sauvignon blanc. Det valda vinet får mig höja på ögonbrynen ytterligare inför det Nya Zeeländska undret och pröva andra druvkombinationer framöver.

När jag läst på mer om denna producent besannades min teori om fördelen av korsbefruktning mellan olika vinkontinenter. Vinegendomen etablerades 2001 efter att den tyska familjen Weiss besökt området. De anställde Gunter Thies som VD med skolning från vinproduktion i Rhen samt Oregon, ett av USA mest spännande vinområden.


Vinet har en ljusgul färg med en smörig doft blandat med nötter och papaya. Smaken som blir allt mer framträdande efter en stund i glaset, är krispig och smöraktig i kombination med tropisk frukt, nötter och ljuvliga citrustoner. Detta vin kan varmt rekommenderas innan det tar slut och snälla...lufta vinet en stund innan. Som etikett nörd får man också ståpäls av denna elefanthudsetikett! smiley

Avslutningsvis tyckte jag att denna musikvideo är mycket passande i dagens våldsfixerade värld.
  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post60