Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Contraste i Milano - Nyskapande gastronomi på galaxnivå

Mat och VinSkapad av Per-Olof Diderot sön, oktober 02, 2016 17:03:44

Så var en veckas besök i Verona, Comosjön, Valtellina och Milano till ända. Och tänk vad mycket man hinner med om man bara planerar i förväg (vilket är min favoritsysselsättning).

Ett av våra mål var att besöka den nya stjärnrestaurangen Contraste i Milano, Själv följer jag foodien Salemudhaf (https://www.instagram.com/salemudhaf/) på Instagram och när han blev över sig av lycka efter ett besök var det ingen tvekan att själva boka ett bord.

Contraste drivs av ett gäng unga ambitiösa personer som har allt. Här möts du av en ultraprofessionell attityd kombinerad med maträtter på högsta världsklass nivå och med en fantasi som leder till en totalt nyskapande restaurangupplevelse.

Flöde av perfektion
Maten, vinerna, servicen och musiken i total harmoni skapar ett flöde av perfektion. Upplevelsen pulveriserade våra förväntningar och tog den till en ny gastronomisk galaxnivå. Har varit på många stjärnrestauranger inte minst via mina tidigare jobb, men detta är utan minsta tvekan min allra bästa restaurangupplevelse, då allt blev rätt.

Om du planerar ett åka till Milano så är ett besök på Contraste (http://www.contrastemilano.it/) ett absolut måste! Go with the flow och njut...

Cavalleri Blanc de Blancs Franciacorta
Underbar Blanc de Blancs från favoritområdet Franciacorta. Mer på bloggen i höst.


Raw amberjack's murrina
Contraste unika tolkning av rätten Ceviche


Donut "alla bolognese"
Bara att komma på att designa en bologneserätt som en donut är genialt. En sådan smekning till smak och samtidigt fokus på rätten via dess form.


Ca del Vént Rosé "Pas Operé" 2011

Helt perfekt vinval av Vinbloggen till denna unika meny. Höll stilen rätt igenom och ett sant bubbligt fingeravtrycksvin från Franciacorta. Fem unga vinmakare som skapar stordåd i en ännu ultraliten produktion. Bravo!!!


Mussels, cacio e pepe
Vilken smekning, grymt tillagade silkeslena musslor med ett krämigt ackompanjemang.


Suckling pig, potato and cabbage.

Köttet tillagat i 8 timmar och bara smälter i munnen...


Pulp fiction by Contraste
Favoritfilmen som återskapas i form av en begåvad dessert som sätter punkt för en enastående mat- och serviceupplevelse.


Så imponerad över vad Contraste har lyckats skapa.. Grazie mille Contraste, sei brilliante!!!!!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post601