Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ett unikt vin skapar sitt eget Brand! #ZindHumbrecht

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, december 11, 2016 11:44:33

Glömmer aldrig första gången jag testade Rieslingundret Brand från Zind Humbrecht i Alsace med mineraler, syra och karaktär så det förslår. Nu är det dags att stifta bekantskap med årgång 2011 från denna mästerproducent.

Domaine Zind-Humbrecht grundades 1959 i och med att Léonard Humbrecht gifte sig med Geneviève Zind. Familjen Humbrecht har en historia i vinbranschen sen början på 1600-talet och idag är det Léonards son, Oliver Humbrecht som är ansvarig för företaget och vinmakningen. Zind-Humbrechts vineri är beläget i byn Turckheim.

Företaget tillhör de främsta i området och vinmakaren Olivier Humbrecht förfogar över några av Alsace bästa lägen. De mest kända vingårdarna är Clos-St-Urbain i Rangen, samt Brand, Hengst, Goldert, Herrenweg och Heimbourg, alla utom de två sistnämnda med Grand Cru-status. Domaine Zind-Humbrecht certifierad av kontrollorganet Biodyvin som biodynamisk odlare.
Källa: www.vingruppen.se

Domaine Zind Humbrecht Riesling Brand Grand Cru Vielles Vignes 2011 (Systembolaget nr 95541) 349 kr

Vinperfektion!
Solmogen gul färg tillsammans med doftnyanser av grustagsmineraler, aprikos och aningens honung. Smaken imponerar stort med en enormt god mineralsymfoni i kombination med syra i perfektion, krämig ton av aprikoser och persika, citrus och en touch av honung. Sådan smekning för gom och själ att man blir överlycklig för hur perfekt ett vin kan bli i händerna på de allra bästa vinmakarna.

Vill du uppleva ett "vin brand" från Alsace som levererar världsklass från första till sista klunk så är detta vinet för just dig. Vinet är utan tvekan med som kandidat på Vinbloggens jurymöte för att utse årets vin. Skål ta mig fan!  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post607