Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Nyårschampagne från Cazals i Le Mesnil-sur-Oger

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot tis, december 27, 2016 19:20:41

Claude Cazals Le Mesnil sur Oger 2008 (Systembolaget nr 99061) för 382 kr

Från denna rofyllda Champagneort kommer några av de allra bästa Champagnerna som går att finna. Jordmånen ger viner som ofta är superkoncentrerade med mineraler och syra i perfektion. Claude Cazal grundades 1897 i Le Mesnil-sur-Oger. Företaget drivs idag av Delphine Cazal. Egendomen omfattar 3,7 hektar vingårdar omgärdade av en mur. Sådana vingårdar brukar kallas "clos" i Frankrike,

Doften är underbar med inslag av juläpplen, vit choklad, vita blommor, mineral, nougat och citrus. Smaken är bara så bra som man kan önska av en Champagne från detta område. Mineraler och syra i världsklass tillsammans med vit choklad, gula äpplen, nötter och apelsin blir till en fantastiskt god Champagne. Så välgjord och spännande från denna lilla producent. Trots att jag varit i orten minst 20 gånger är det debut för mig att få dricka Cazals bubbliga mästerverk. Och vilket fantastiskt avtryck från första till sista klunken. Detta är en ny personlig favorit utan minsta tvekan.

Årgång 2008 i Champagne är en mycket bra årgång vilket gör detta bubbel till ett givet val för nyårsmiddagen.
  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post609