Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Par i viness från Soaveproducenten Suavia

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, februari 05, 2017 17:02:49
Dags för ännu ett nedslag i det fantastiska utbud av viner från den gudomliga vitvinsproducenten Suavia i Soave. Deras utbud av vulkanviner är utan minsta tvekan i topp på den italienska vitvinshimlen och oavsett årgång får du alltid toppkvalitet. Snart finns deras två Garganegaviner på Systembolaget, så läs och gör dig redo att trycka på köpknappen.
Suavia Monte Carbonare 2015 Garganega

Renheten själv!
Doft av mineral, lingon och en lätt bris av honung. Smaken är så finstämd och ren från topp till tå. Här finner du en perfekt syra, läckra vulkanmineraler och gula äpplen. Vinet är som gjort för fisk och skaldjur där den lätt blir till den perfekta följeslagaren som inte tar över showen utan anpassar sig som ett silkeslent lager. Fortfarande ung, men ge den till sommaren och du får ut ännu mer av detta kanonvin.


Suavia Le Rive 2013 Garganega

Alltid på topp!
En tidigare Vinbloggsfavorit som blivit årets vin på bloggen. Och den nya årgången gör igen besviken.
Doften något sluten än, men ändå fylld av läckra mineraler, färsk kåda och örter. Smaken är som alltid så oerhört förförisk. Med ett oljigt smaklager av mineraler, färska örter och fikon. Åhhhhhh så gott!!! Så fet och underbar till mycket i matväg. Testa den gärna med rätter bestående av fläskfilé eller kyckling då vinet klarar mer än de flesta inom vitvinsområdet och det med bravur.

Så lycklig att än en gång kunna skriva om detta vinorakel placerat på en kulle högt upp i Soaveområdet. Skål för kvinnliga vinmakare som gör skillnad.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post613