Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Schäfer-Fröhlich - Rieslingfest till skaldjuren

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, augusti 12, 2017 14:23:08


Semestern är över och Vinbloggen är tillbaka med full kraft efter resor till bland annat Franciacorta och Amalfikusten där vi haft spännande och minnesvärda möten med flera biodynamiska producenter som imponerar stort, men mer om detta under hösten.

Kräft- och skaldjursfest
Vad föredrar du att dricka till kräft- och skaldjursfesten? För många är det öl och nubbe som gäller. Själv så blir det vin av förklarliga skäl. För ju mer du satsar på extra smakfulla kräftor och övriga skaldjur till festen, desto mindre nubbe rekommenderas starkt.

Nu är det dags för att hitta bra viner till de inköpta kräftorna som redan är på upptining. Här kommer ett förslag på en supergod Riesling till ett överkomligt pris. Vanligtvis rekommenderas halvtorra viner till kräftor men för mig blir det svårt att välja bort en wunderbar Riesling. Om du dessutom serverar räkor så är lyckan gjord.

Schäfer-Fröhlich ägs av familjen Fröhlich. Vinmakare är tyska vinoraklet Tim Fröhlich. Baserat i Bockenau driver familjen Frölich en vingård på 20 hektar, som är planterade med Riesling till 85 procent och med 15 procent Burgunder druvsorter. De magnifikt branta sluttningar Bockenauer Felseneck, Strömberg, Monzinger Halenberg och Frühlingsplätzchen, Castle Felsenberg och dess jordmåner är grunden för unika viner. Den symbios av Rieslingfrukt och områdets typiska mineralitet ger vinerna deras karakteristiska komplexitet och sin egen fingeravtryckskaraktär.

Schäfer-Fröhlich Vulkangestein 2015 Riesling trocken (Systembolaget nr 95233) för 209 kr

Ljusgul färg och med dofter som spelar i en egen mineralliga. Så mycket ljuvliga mineraler bildar ett dofttäcke ihop med ananas, persika och en touch av apelsinblomma.

Smaken är sanslöst god, fylld av mineralaromer som verkligen är som ett fingeravtryck för alla Schäfer-Fröhlich Rieslingviner. Syran är perfekt och mycket angenäm tillsammans med citrus i olika smakskikt, gröna äpplen och ananas. Avslutningsvis lägger sig vinet som ett fint täcke i gommen på ett förföriskt sätt och blir kvar länge till min stora glädje. Än en gång så bekräftar denna ytterst skickliga producent, att är det klassiga mineraler du söker så hittar du alltid rätt med viner från Schäfer-Fröhlich. Utan minsta tvekan med i kampen om att bli årets vin på @Vinblogg.



  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post626