Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Menger-Krug Chardonnay - Tysklands bästa bubbel

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot tor, augusti 31, 2017 19:27:00


Biodynamiskt förhållningssätt
Jag har medvetet börjat att förskjuta mitt testande av viner till de som är producerade med ett biodynamiskt förhållningssätt. Visst är ekologiska viner ett steg i rätt riktning men varför gå halvvägs med det du stoppar i dig.

Nu är tiden kommen att få presentera Tysklands bästa bubbelproducent. Familjen Menger-Krug har producerat vin sedan 1758 och som namnet antyder så är man en hejare på mousserande viner. Dock slutar likheterna med namnen (läs Krug Champagne) vid att båda producerar högkvalitativt mousserande var och en på sitt håll. Familjenamnet är förbehållet för de mousserande vinerna medan man på de två egendomarna Motzenbäcker (Pfalz) och Krug’cher Hof (Rheinhessen) producerar otroligt eleganta, väldisciplinerade stilla viner på Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder, Spätburgunder, Sauvignon Blanc. Alla i samklang med naturen och med ett närmast biodynamiskt förtecken.
Källa: www.terrificwines.se


Menger Krug Chardonnay method rurale -12 (Systembolaget nr 77559) för 299 kr

Méthode rurale eller méthode ancestrale skulle kunna översättas med ”gammaldags metoden” och anses rent allmänt vara de mousserande vinernas urmoder.

Eleganta grusiga mineraler presenterar bubblet på bästa sätt ihop med en lätt citrustouch. Smaken är av hög klass. Här finner du mineraler i världsklass, citrus, gula och gröna äpplen, rostat bröd och en aningens aprikos. Så gott och verkligen värt sitt pris. Jättekul att bjuda på till en kantarellrisotto, grillad kyckling eller ostron. Har du en provning är detta ett bubbel som sätter de flesta på plats samtidigt som det kommer uppskattas mycket. För Menger-Krug är en riktigt bra biodynamisk bubbelproducent som för evigt finns i mitt vinhjärta.

Ett tips är att låta vinet stå lite efter öppning. De flesta bubbel vinner på detta enkla tips.



  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post628