Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Kito Sushibar - Drömsushi på hemmaplan!

Mat och VinSkapad av Per-Olof Diderot ons, januari 17, 2018 20:16:39
Sushi lover!
Efter ett flertal resor till både Tokyo, Osaka och Kyoto är japansk mat alltid lika uppskattat speciellt när den görs med extra fokus på de bästa råvarorna. Sushirestauranger kan du hitta över hela världen och de flesta erbjuder en fin matupplevelse. Mitt hittills bästa sushiminne är från fiskmarknaden i Tokyo där du verkligen hittar enastående sushi. Så har du inte varit i Tokyo än är detta ett måste...

Så vad har hemmaplan med detta att göra? Jo, under senhösten har konturen av en liten sushibar (som ett hål i väggen) tagit sin form på Järnvägsgatan 25 C i Limhamn intill Gateaux. Jag och min kära fru gick förbi där flera gånger i december och väntade. Väl hemkommen från USA så gick vi en fredagkväll med bestämda steg mot Kito (www.kito.se). Till vår glädje och samtidiga förtvivlan var det 1 timmas väntetid vilket nog aldrig har hänt i Limhamns restaurangvärld. Tolkade denna kö som en god signal på matens kvalitet samtidigt som vi fick gå hem med hungrande magar och en längtan. Dagen efter var vi där när de öppnade vid lunch och alldeles ensamma kunde vi bestämma oss för några maki som för evigt kommer finnas i mitt matminne.

Despacito!
Maki gjord på philadelphia, sparris, purjolök, gurka, avokado, toppad med grillad unagi, rostad lök & unagi sås. Helt strålande i både smak och utseende. Magiskt gott som bara det bästa kockar kan frambringa.

Fire up!
Maki med flamberad tonfisk, avokado, krabbröra, gurka, kito-sås, ost och rostad lök. Bara att säga WOW!

Crazy Salmon!
Stekt lax, avokado, chilimajo, ost, söt soja, rostad lök, laxrom och på toppen flamberad lax.

Vilken smakupplevelse och sådan njutning så att ord inte räcker till. Kom på mig själv med att sitta och uttrycka WOW i varannan mening. Både jag, frun och dottern Therese blev fulla av beundran för denna matkonst. Och precis som i Japan presenterad i all sin enkelhet från en liten oansenlig restaurang i Limhamn. Men ack så skenet bedrar, för den här kommer folk att vallfärda till framöver för att njuta av stor matkonst. Och tänka sig att man inte behöver gå över ån för att finna mina drömmars sushi, men väl över bron. Extra plus till ett suveränt trevligt bemötande av kocken själv.

ありがとうございます


  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post637