Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

MIM natura - Bubbligt bra Cava till påsk!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot tor, mars 29, 2018 14:02:06

Systembolagets bubbliga standardsortimentet levererar
Kul att notera att det blir allt fler ekologiska bubbel i Systembolagets standardsortiment. Speciellt det ekologiska Cavautbudet gör mig extra glad. Så här kommer ett fantastiskt gott bubbel lagom till påsk. För visst är bubbel att föredra framför nubbe alla dagar i veckan.

MIM natura organic cava reserva 2015 brut nature (Systembolaget nr 7740) 109 kr
https://www.vinselcep.com/pdf/en/cava_mim_brutnature.pd

Vinet är biodynamiskt framställt med druvkombinationen Xarel·lo, Macabeo, Parellada and Chardonnay. Doften är mycket trevlig med välbalanserad frukt bestående av gröna äpplen, päron och citrus tillsammans med mariekex.

Smaken är riktigt påskgodis. Härligt nyanserad med en läcker frisk första touch efterföljt av citrus, päron, honungsmelon, kex och mumsiga mineraler. Helt lysande reserva för runt hundralappen gör den till en ny bubblig superfavorit. Tycker den är den bästa Cava du kan hitta på Systembolaget just nu och det säger inte lite med tanke på hur stort utbudet är (163 olika Cava just nu).

Skål och trevlig påskhelg.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post646