Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

PoggioargentierA Syrah - Svårslaget vingodis från Toscana!

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, november 25, 2018 17:50:48

I am in love!
Egendomen PoggioargentierA etablerades så sent som 1997 i toscanska Maremma. Idag består verksamheten av 21 ha vinfält och odlingen är självklart biodynamisk.

De flesta vinnördar får något vått i både ögon och gom när viner från Toscana kommer fram i glaset, allt från Supertuscanyviner som Sassicaia och Solaia till Brunellovinerna från Montalcino. Sådan spännvidd från Toscana med ständigt fokus på kvalitet.



PoggioargentierA Syrah 2015 från Maremma (Systembolaget nr 95871) för 199 kr

Vinet går absolut att dricka redan nu men behöver en rejäl luftning i karaff först. Doften är så härligt toskanskt med mörka körsbär, björnbär, färska toskanska örter, choklad, espresso och en fin vaniljavslutning.

Smaken är så urtypiskt bra för att komma från Maremma. Superkoncentrerade aromer av höstmogna körsbär, björnbär, lakrits, choklad, svart peppar, vanilj och en ljuvligt frisk örtighet. Tanninerna är så spänstiga men ändå extremt eleganta vilket gör vinet klart att dricka redan nu även om vi kommer att få se det utvecklas minst 10-15 år. Extremt bra vin för precis under 200 kronor och given kandidat i omröstningen för årets vinbloggvin. Blir så lycklig att det fortfarande går att hitta kvalitetsviner från detta område under 200 kronor, men bäst att passa på för snart är den slut på Systembolaget. (Blev en låda till vårt vinförråd)




  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post660