Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Michelle - Spännande julbubbel från USA!

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot tor, december 13, 2018 18:10:19

Sofistikerat bubbel från amerikanska västkusten!
Viner från Washington state hör inte till vanligheten att få dricka även om jag personligen haft tillfälle att besöka Seattle vid ett par tillfällen. Att det dessutom är ett mousserande vin från regionen som skall testas gör det än mer speciellt. Producenten Domaine ste Michelle är en pionjär inom vinproduktion i delstaten och har etablerat en kvalitetsproduktion i Columbia Valley. Dalen ligget öster om Seattle och har ett relativt torrt klimat med varma dagar och kyligare nätter vilket skapar komplexa viner med och bibehållen syra.

Vinmakerskan Paula Eakin startade som labtekniker 1994 för Michelle och är idag ansvarig för denna bubbliga produktion. Och vilket härligt vin hon presenterar och som nu finns tillgängligt på Systembolaget.

Michelle (Systembolaget nr 7933) för fyndpriset 139 kr

Vinet är gjort på den klassiska druvkombinationen Chardonnay, Pinot Noir och Meunier. Doften sätter ribban direkt med mycket trevlig arombukett av bröd, fin frukt, läckra mineraler och en touch av persika. Smaken är sofistikerat god med fin smakbalans där krämig frukt av citrus och gröna äpplen bildar basen ihop med ljuvliga mineraler, nougat och härlig brödighet.

Sällsynt lyckat bubbel och ett amerikanskt vin för dessa pengar med hög kvalitet är bara givet som köp. Passar till det mesta i matväg och kan drickas nu men även sparas till andra gyllene tillfällen utan att du blir ruinerad på kuppen. Så glad att jag fick tag i vinet…  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post661