Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Marge -16 från Priorat

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot tis, januari 08, 2019 18:08:13

Här kommer en förnyad test av en Prioratfavorit i form av Marge från Celler de L’Encastell. Egendomen ligger i den lilla katalanska orten Porrera och ägs av familjen Castellvi som har producerat druvor i många år men tidigare sålt till kooperativet. Tack och lov så började Raimon Castellvi och hustrun Carme Figuerol 1999 en egen vinproduktion. Vinet är gjord på den spännande druvkombinationen av Grenache, Merlot, Carinena, Cab Sauvignon och Syrah.


Marge 2016 från Celler L’Encastell (Systembolaget nr 70652) för 260 kr

Doften är är behagligt fylld av mörk frukt och mineraler.

Smaken är en härligt suggestiv fruktbomb med aromer av körsbär, plommon, björnbär, kaffe tillsammans med färska örter. Får nära på en förnimmelse av att druvorna fått torka lite innan press eller så var det en ovanligt varm säsong. Vinet behöver nog vila minst 1-2 år för att öppna upp sig helt. Jättekul och gott återseende om du som jag gillar viner från Priorat.

Om två veckor så utser vi årets vin på Vinblogg, så stay tuned kära vinvänner.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post662