Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Massifitti 2016 - Raka vägen till mitt hjärta

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, april 07, 2019 13:44:24

Massifitti

Den magiska Soaveproducenten med det passande namnet Suavia har på ett förtjänstfullt sätt återupptäckt och presenterat den klassiska druvan Trebbiano di Soave på allra bästa vis. Vinrankorna är odlade i områdets kraftigt böljande landskap med utsökt vulkanisk jordmån. Har du inte varit i området kan jag varmt rekommendera ett besök då det är förföriskt vackert.

Massifitti -16 från Suavia (Systembolaget nr 74881) för fyndpriset 2016

Doften är sagolikt bra och sant vulkanisk med underjordisk kraft presenterad i form av grusiga mineraler tillsammans citrus och ananas i perfekta proportioner.

Smaken är fantastiskt god och med sanslös god karisma. Ett riktigt vulkaniskt kraftpaket med samtidig total balans. Aromer av mineraler i världsklass, ljuvlig frukt med balanserad syra tillsammans med ett smaktäcke av gräs, citrus och en mikroskopisk touch av ananas. Som jag gillade årgången innan men ändå klart i skuggan av den nya årgången från 2016. Köp!!!

Ps.
Om någon skulle fråga oss på Vinblogg om att plocka ut viner från en enda vitvinsproducent skulle vårt givna svar bli Suavia alla dagar i veckan.  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post671