Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Champagne J-M Sélèque Solessence Brut Nature

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot lör, april 27, 2019 12:43:47

Champagne är verkligen bubblets heligaste dryck, likt Peterskyrkan är för alla katoliker. Så därför är min nyfikenhet att upptäcka nya spännande Champagneproducenter alltid på topp. Nyligen blev jag introducerad till J-M Sélèque gudomliga bubbel.

Egendomen är placerad på sydliga sluttningar i premier cru byn Pierry som ligger precis söder om Epernay. Har testat egendomens alla tre standardbubbel som går att få tag i via Systembolagets beställningssortiment. Och utan minsta tvekan blev jag tokförälskad i deras Brut Nature som är allt annat än standard.

J-M Sélèque Solessence Brut Nature (Systembolaget nr 77699) 339 kr

Champagnen är gjord på druvor från de sju byarna Pierry / Moussy / Epernay / Mardeuil / Dizy / Boursault / Vertus med en kombination av 50% Chardonnay, 40% Pinot Meunier och 10% Pinot Noir. Doften är gudomligt komplex med nyanser som du bara drömmer om. Komplex fruktkompott ihop med sexiga mineraler, nötter och mandarin.

Smaken är ännu bättre och ger mig ståpäls från början till slut. En himmelsk smakblandning öppnar upp sig direkt från första klunken och jag blir mållös. Mineraler och frukt i total torr perfektion precis som brut nature skall vara, ackompanjerad av en citrusdröm och franskt surdegsbröd. En sagolikt vacker icke årgångschampagne som slår det mesta i bubbelväg. Oerhört glad att jag hittat detta gudomliga bubbel via tips från en fd allsvensk fotbollsdomare med mycket god smak för livets goda (Merci).

  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post672