Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Picaro del Aguila - Ribera del Duero överraskar

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot lör, juni 08, 2019 17:09:38

Vinmakare med fint CV
Producenten Dominio del Aguila är ett familjeägt företag med säte i byn Aguila i Ribera del Duero. Firman grundades 2010 av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero. Vinmakare är Jorge Manzón, som tidigare arbetat hos Domaine Romanée-Conti och Vega Sicilia. Och med detta CV kan man inte förvänta sig något annat än ett supergott vin.
Picaro del Aguila Ribera del Duero -16 (Vino ecologico) Systembolaget nr 900036 för 299 kr

Vinet är gjort på druvkombinationen 95% tempranillo (lokalt kallat för tinto fino), 3% garnacha och 2% albillo och druvorna är på gammalt hederligt sätt pressat genom fottrampning. Doften är läcker med en fin komposition av hallon, hyacint, lakrits och en avslutande touch av mynta.

Smaken är kanonbra med mustiga aromer av skogshallon, blåbär, lakrits, mynta, kakao, plommon och en avslutande pepprighet. Vinet är fortfarande ungt med spänstiga tanniner men är under stor utveckling och är redan supergott. Om du vill bjuda på en grillad köttbit i sommar och vill ha ett kvalitetsvin är det bara att passa på. För även om det kostar 299 kr så är det mer än väl värt detta och dessutom vinet att bli ett fantastiskt bra köp om du har tålamod att låta det få vila några år först. Ribera del Duero är ju känt för sina kvalitetsviner men även satt i detta sammanhang tycker jag Picaro del Aguila överraskar stort. Glad sommar!!  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post674