Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Bricco Quaglia Moscato d'Asti 2009

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot sön, juni 06, 2010 14:31:23

Bricco Quaglia Muscato d´Asti 2009 (94169) 119 kr

Sommaren har äntligen kommit för att stanna...smiley Har fått göra en djupdykning i mitt vinförråd för att hitta ett lämpligt bersåvin. Vi köpte nyligen en loungegrupp till vår fina lilla trädgård och kan du tänka dig nått bättre än ett kallt glas halvsött vin att svalka strupen med, när solen gassar och humöret är på topp. Tidigare i år släppte systembolaget ett sådant vin från den italienska kvalitetsproducenten La Spinetta. Vinet har en låg alkoholhalt (för vissa avskräckande kanske smiley) men för detta ändamål är det perfekt om vinet inte rusar till skallen och man blir däckad redan på första glaset.

Vinet har en vackert ljusgul färg med blommig doft av rosor med inslag av päron och citrus. När jag öppnade vinet till min förvåning så hade den en kork som var ett mellanting mellan champagne och en vanlig vinkork. Vinet som är lätt mousserande är ljuvligt på gränsen till oemotståndligt gott att dricka. Smaken har en underbar sötma som ackompanjeras med en perfekt blandning av päron , fläder, honung och citrus. Detta blir mitt självklara val till sommarens höjdare i klassen bersåvin. Kan också med fördel komplettera en dessert som exempelvis Tiramisu.

Apropå djupdykning.. Titta gärna på denna superläckra dykvideo med världsmästaren i fridykning Guillaume Nery från Dean´s blue hole. WOWsmiley

  • Kommentarer(2)//www.diderot.se/#post68