Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Melanzane farcite alla Mozzarella e Salsicce alle dieci erbe (21-22/2000)

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot lör, juni 12, 2010 19:49:51

AUBERGINES STUFFED WITH RICOTTA (21)

TEN-HERBS SAUSAGES (22)

Aubergine är gott att grilla på sommaren. Ett par blev kvar efter studentfesten så därför blev jag inspirerad av att laga denna rätt med urgröpt aubergine där innehållet blandas med med mozzarella alternativt ricotta och diverse kryddor. Auberginen fylls därefter på nytt med blandningen och locket täcks med en tomatblandning och in i ugnen ca 40 minuter. Som tillbehör stekte jag upp ett par salsicca korvar tillsammans med en mängd Medelhavskryddor. Korven går att hitta på ICA under varumärket Veroni och kan varmt rekommenderas. Tillsammans blev det en jätte god rätt.

Operan Pärlfiskarna "Les pêcheurs de perles" skrevs av Georges Bizet 1863. Handlingen utspelar sig bland fiskare på Ceylon under antik tid. En av de främsta tolkarna av denna favorit opera är den svenske tenoren Nicolai Gedda. Som ytterlighet läggar jag med en version av Pink Floyd sångaren David Gilmour...smileyTrevlig helg

  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post70