Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -L Jadot Bourgogne Blanc 2008

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, juni 23, 2010 21:22:44
Louis Jadot Bourgogne Blanc Couvent des Jacobins 2008 (5798) 115 kr

Efter en tillfällig "sommar"förkylning som fullkomligt däckat mig i två dagar är man äntligen på benen igen. Underbart med midsommarhelgen som snart är här! smiley Självklart har öl och snaps sin naturliga plats, men om du vill ha ett alternativt till den traditionella midsommarmenyn så kan jag varmt rekommendera lättgrillad tonfisk, nypotatis, tzatziki och nedanstående vin.

Mitt fokus när de gäller Bourgogne viner har alltid varit de röda, men jag måste ju vidga mina vyer, så när jag testade detta vin till den kungliga menyn så fick jag en mycket positiv överraskning. Visst kostar det "bara" 115 kr och för att vara från Bourgogne kan man ju undra om det är drickbart för det priset. Men vinet från denna kvalitetsproducent är ett klart fynd och ger mig stor lust att tränga djupare in i denna vita kunskapsfläck.

Vinet har en vacker gul färg med en fruktig doft krönt av gula äpplen, citrus och nötter. Smaken är härligt torr med en underbar fruktighet och motsvarande smaknyanser som doften. Vilken positiv överraskning och ett måste att prova i sommar...smiley

Väderleksprognosen ser bra ut för helgen , men det är ju midsommar.


  • Kommentarer(1)//www.diderot.se/#post76