Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Gran Lurton Corte Friulano 2009 (94453) 119 kr

VintipsSkapad av Per-Olof Diderot ons, augusti 25, 2010 20:53:20
Inför kräftskivan del 2. smiley

Ifall du inte haft kräftskivan ännu och funderar på att köpa ett vin till läckerheterna kan jag varmt rekommendera att testa detta vin från Argentina. Vinet är producerat av Francois Lurton och egendomen etablerades 1996 och har snabbt nått framgång speciellt med en kraftfull Cabernet Sauvignon. Francois är en flygande vinguru som nu har verksamhet i hela 5 länder. (Familjen Lurton med fadern André i spetsen är en betydande Bordeaux producent, speciellt vad gäller vita viner)

Nu till vinet!

Druvkombinationen är intressant med 70% friulano, 20% pinot gris, 8% chardonnay samt 2% torrontés. Färgen är vackert ljusgul och doften är mycket fruktig med persika och mango som framträder behagfullt. Det torra och mycket goda vinet har smakinslag av gula plommon, persika och citrus. Ett vin "made for success" till kräftskivan. Om du inte hinner med det till kräftskivan passar det utmärkt till olika fiskrätter.

Sena augustikvällar kan vara underbara med en fantastisk stjärnhimmel. Här börjar jag min Pilgrimsvandring och dottern avslutar sin!


  • Kommentarer(0)//www.diderot.se/#post97