Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -Domaine du Pesquier Gigondas 2007 (nr 2836) 145 kr

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot mån, oktober 11, 2010 22:38:56
Ytterligare ett fyndvin från södra Rhonedalen och superårgången 2007.

Äntligen dax för lite bloggande igen efter ett par dagars frånvaro. Känns som en positiv abstinens att känna suget efter skrivandet. Min kära och duktiga mamma har fyllt 75 smileyoch jag har dessutom ägnat mig åt ett par dagars djupstuderande i ljudets värld. Ett sökande efter de rätta datorhögtalarna fick mig till slut in på rätt vägval. Det blev ett par aktiva högtalare som heter Argon 7350 från Hifi-klubben. De kostar ca 2500 kr/par och ger ett fantastiskt ljud till datorn.

Nu över till ett annat av livets väsentligheter!

Vinet kommer från Gigondas, en halvtimmes bilfärd nordost om Chateauneuf-du-Pape. Vinerna blir ofta mörkröda, mycket fylliga och lagringsdugliga från detta område. Detta vin är inget undantag från den enkla regeln och kan dessutom avnjutas med behag redan nu (efter ett par timmas luftning smiley).

Druvkombinationen är härligt förväntansfull med 75% Grenache, 20% Syrah och resterande del Mourvedre. Doften är behagligt fylld av lakrits, choklad och örter. Och smaken som är förföriskt god ger verkligen "value for money". En kryddig köttsmak sköljer över munnen med ackompanjemang av choklad, lakrits och örter. Ett jättebra vin som du med stort nöje kan följa de närmsta 10 åren. Tänk dock på att testa en direkt så att du får en bra referenspunkt.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.