Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Terre de Mistral 2009 (nr 2167) 67 kr

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot lör, oktober 16, 2010 18:47:04
Superfynd från Rhonedalen!

Kan verkligen en vinnörd och bloggare skriva om ett vin som kostar mindre än 70 kr? Jo tro det eller ej men här är bloggen som tar upp viner i alla prisklasser.

Jag blir så lycklig när jag stöter på viner som inte kostar skjortan och ger valuta för varje riksdaler.

Terre de Mistral är producerat av Estezargues, ett vinkooperativ från södra Rhonedalen. Namnet är taget från vinden som blåser genom dalen och påverkar förutsättningarna för vinproduktion.

Vinet är gjort med huvuddelen Grenache som kompletteras med druvduon Syrah och Mourvedre. Färgen är vackert blåröd och doften angenäm med en fin fruktighet som blandas med lavendel och provencalska kryddor. Smaken är imponerande med en fin balans där frukt och krydda blandas på ett trevligt sätt i gommen.

Här är höstens givna budgetalternativ till din favoritköttgryta. Detta vin är härmed nominerat till årets vin i klassen under 100 kr. Resultatet i årets vin kommer att utses av en hemlig jury i december.

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Zoran K. sön, oktober 24, 2010 20:48:14

Hej P-O,

Någon gång under augusti i år har jag för första gången "besökt" din blogg och sedan dess är jag en trogen läsare. Tyvärr har jag inte lyckats med att smaka alla dessa goda viner du skriver om, men Terre de Mistral har jag nu smakat. Vi drack det igår till en burgundisk gryta och jag tycker att det passade riktigt bra till denna rätt. Fin fruktighet, mild eftersmak, riktigt gott. Nästa gång får jag ta det ihop men någon kryddig ost, jag tror det skulle passa bra till.

Nu väntar jag på fler trevliga inlägg/tips.

Hälsningar
Zoran

Skapad av Zoran K. sön, oktober 24, 2010 20:24:08