Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips -La Bandina 2006 från Tenuta Saint`Antonio 2006 (nr 90005) 189 kr

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot fre, december 03, 2010 18:52:40
Den stora dagen för Malmö närmar sig med stormsteg i och med invigningen av Citytunneln. Tänk att lilla Malmö skall få sig egen "lilla" tunnelbana, liten men naggande god för samhällsutvecklingen. "Proud to live in Malmö" smiley

Hade den stora glädjen att få en vinflaska i present av en skönsjungande och mycket fotbollsintresserad kollega. Han är jättetrevlig men håller tyvärr på fel lag, vilket stod honom dyrt nu när säsongen är över. Visst är det en kille med stil, men tänkte ändå att jag skulle få en flaska surt thailändskt rödvin. Men istället kom han med ett fantastiskt vin från Italien och kvalitetsproducenten Tenuta Saint´Antonio.


Redan på doften märks det att det är ett kvalitetsvin. Det är en stor härlig doft med inslag av plommon, körsbär och tobak. Smaken är finessrik och balanserad (som en Messi dribbling) med njutbara smaker av pinjenötter, körsbär, salvia, choklad och plommon. Ett kanonvin till ett fyndpris som lätt kan lagras 10 år, men kan även drickas genast med stort nöje. Tänk bara på att lufta detta vin mycket väl för att ta fram nyanserna. Och stort tack för presenten!

Kära bloggläsare, hoppas ni får en underbar helg och ta det försiktigt om ni ger er ut i trafiken. Så här kan det se ut en kväll i en grannort...smileyNär är det dax för deras tunnel?

  • Kommentarer(4)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Kim mån, december 06, 2010 11:24:34

Volvo skulle jag aldrig befatta mig med så burnande volvo kommer ni aldrig se mig i, men i mustangen däremot är andra bullar *hehe*. Men detta var inget mot hur det brukar vara på fredag och lördag kvällar i streetrace kretsarna som jag kör med i :). Dock lite mer avskiljt då från vanliga folkmassor så bara de inom kretsen som är med och på avskiljda platser :)

Skapad av POD sön, december 05, 2010 21:45:54

Finns härliga viner också där bränt gummi ingår i smakupplevelse. Jag tror att det var Micke som brände förbi i den blå Volvon =)

Skapad av Zoran lör, december 04, 2010 22:00:10

Nej jag tror att Nobbe hade vägarna förbi...;-)

Skapad av Mattias lör, december 04, 2010 10:48:06

inte var det Kim som brände däck där? :-)