Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Vintips till julmaten -McManis Petite Sirah (nr 6520) 99 kr

Vintips 2010Skapad av Per-Olof Diderot tis, december 21, 2010 19:25:11
Vintips till julmaten!

Visst är det något alldeles extra när julens gastronomiska fröjder uppenbarar sig. Har på senare år försökt att köra en mer minimalistisk stil där endast det bästa får plats. En sådan rätt är ungsbakade tunna revbensspjäll marinerade med honung, vitlök, svartpeppar, chilisås, citrus och soja.

Och självklart har vinet en plats i vårt hem även på julbordet. Som förslag till de goda revbensspjällen föreslår jag fyndvinet McManis Petit Syrah. Vinet är från Kalifornien och har en läckert mörkt blålila färg. Doften präglas av en fin frukt- och kryddighet med spår av kaffe, muskot och lakrits. Smaken ger intryck av renhet där välbalanserade nyanser av björnbär, lakrits och kakao ger ett tydligt intryck. Detta är ett jättegott vin som kvalitetsmässigt hör hemma i klassen mellan 150-200 kr. Funderar du på att själv ordna med en enklare vinprovning är detta ett jättebra exempel på vin från USA.

Happy X-mas

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.