Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Orben 2006

VinresorSkapad av Per-Olof Diderot mån, januari 10, 2011 20:54:34

Estoy de regreso en la ciudad!

Tillbaka i vardagen efter en njutsam vistelse i spännande och livfulla Malaga. Härlig start på 2011 med bra golf, sköna promenader, utsökta viner och en fantastisk Tapasrestaurang. Blev något förbryllad över den optimism som råder i Malaga i jämförelse med de rapporter som kommer i övrigt från det finansiella Spanien. Har sällan i Europa sett en sådan köpaktivitet i handeln. Nu över till den absoluta höjdpunkten vad gäller mat och dryck under veckan.

Först ut blir vinet Orben 2006 från Bodegas Artevino i Rioja. Har i ett tidigare inlägg kommenterat Orben från 2005 och det fina bevis detta vin ger för att beskriva det nya vinundret från det klassiska Rioja.Vinet är mycket suggestivt med en härlig balans av kraftullhet i kombination med en silkeslen avslutning. En maffig smakupplevelse där vanilj, mörka bär och perfekt kryddighet tar detta vin till högre höjder. Märks att druvornat är odlade på hög höjd (600 meter) vilket leder till varma dagar och kyligare nätter som gynnar druvornas komplexitet.

För att citera en känd reklamfilm...."Orben ger mig vingar".
På resan fick jag också ett av mitt livs bättre restaurangupplevelser. Kombinationen av folkliv, ägare och personal som brinner till 110% för sitt ställe och sina kunder, billigt och sist med inte minst underbara Tapasrätter. Om du någon gång besöker Malaga så leta upp denna pärla vid namn Orellana på Calle Moreno Monroy 5 mitt i centrum. Jag kan lova dig ett stort matminne för livet. Avslutningsvis en gratulationen till regionen Andalucia som förstått vikten av en god kollektivtrafik, ett sant föredöme.


  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.