Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Amon-Ra 2003 från Ben Glaetzer

ProducenterSkapad av Per-Olof Diderot mån, januari 31, 2011 21:12:56
Änglatårar!

Idag skulle min pappa fyllt år om han varit i livet och jag dedikerar detta inlägg till honom.

Detta vin har Gud skapat och det bör få alla änglar att gråta av glädje, så även mig. Detta suggestiva vin framkallar de allra bästa minnen av min pappa som var en stor gourmet, med stor passion för matlagning. Är säker på att han också skulle ha gillat att ha en mat- och vinblogg och lagt stor kraft att hitta nya spännande rätter och vinfynd.

Vinet som framkallar dessa tårar är från den australienska vingurun Ben Glaetzer i Barossa Valley. Namnet på vinet är taget från kungen av alla gudar i den egyptiska mytologin. Templet med samma namn anges i viss litteratur som födelseplats för kommersiell vinproduktion.

Shiraz är druvan som vårdats och skördats till en djupt koncentrerad skapelse. Färgen är nästan svart med aningens mörklila nyans. Doften är fylld av plommon och peppar och smaken som sitter i mer än 60 sekunder är elegant. Ett harmoniskt änglaspel med mörkröda söta höstplommon, peppar och en hint av acaciahonung. Vilken balans mellan kraft och silkeslena toner. Robert Parker ger vinet 96 till 100 poäng av 100 möjliga, mitt betyg är 97.

Som troende känner jag att Gud måste ha haft en hand med i denna produktion. En himmelsk upplevelse i både doft och smak. Skål pappa!

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Per-Olof Diderot tis, februari 01, 2011 19:18:49

Kul att du också gillar det! Billigt är det inte, men ibland måste man tillåta sig att få njuta extra mycket...

Hoppas ert företaget utvecklas som planerat eller bättre.

Skapad av Peter Höjerback mån, januari 31, 2011 22:48:41

Jag håller med dig - detta är bland det allra godaste viner jag druckit. Fantastisk kraft, lång, fyllig och djup eftersmak och en liten söt ton. Grymt bra. Men inte billigt...