Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Val av Champagneglas

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot sön, januari 08, 2012 13:33:59
Våga ändra dina Champagnevanor!
Jag vet att detta kan uppfattas som att svära i kyrkan, men måste trots att förmedla min tydliga uppfattning och erfarenhet, om hur du avsevärt kan förstärka njutningen av en årgångschampagne.

Valet av glas har stor betydelse för smakupplevelsen och därför är det förvånande hur länge det konservativa Champagne hållit kvar vid det symbolfyllda Champagneglasets (flute-form) med en avlång form och relativt smal kupa.

Min rekommendation är att du istället testar med vitvinsglas, för att få fram mer av de magiska aromerna och komplexiteten som drycken har att erbjuda. Jämför gärna och bilda dig en egen uppfattning!

För dig som vill läsa mer i ämnet.  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av winebeaver ons, januari 11, 2012 11:39:45

Har själv gått över mer och mer mot detta under senaste året (med start av misstag då champagneglasen var smutsiga). Upplever, precis som du säger, en förändring till det bättre nästan alla gånger.

Skapad av Jan Granath mån, januari 09, 2012 00:25:41

I Frankrike använder vi med förkärlek sk. Coupe de Champagne, dvs. vida låga glas på fot och det tycker vi är både festligt och välsmakande.