Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Årets vin 2012 på Vinblogg.com

Wine of the yearSkapad av Per-Olof Diderot lör, december 22, 2012 16:29:17
En förväntansfull vinbloggsjury samlades den 8 december för att gemensamt utse årets vin. Ett vinår som har bjudit på många överraskningar från de flesta världsdelar. Men ett vin skall slutligen stå där högst upp på pallen. Och det blev en intensiv kamp ända in på målsnöret.
Men här kommer vinnaren av årets vin 2012, och motiveringen lyder så här:
En liten producent i hjärtat av de bästa som kan erbjudas i form av den bubbliga gudadrycken. Med små resurser, men desto större kunnande och passion kunna skapa en Champagne som tillhör de allra främsta gör prestationen till en bragd. Att kombinera denna mästerliga Champagne med havets frukter är en enastående sensation som det knappt finns något motsvarighet till.

Vinbloggsjuryn gratulerar Bertrand Lilbert till utmärkelsen årets vin för Champagne Lilbert Blanc de Blancs 2006. Ett sant nöje att få höja glaset och utbringa ett trefaldigt skånskt hurra för detta mästerverk.
  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.