Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En sommarwhisky från Highlands!

Övriga dryckerSkapad av Per-Olof Diderot fre, maj 03, 2013 17:50:05

Just hemkommen från en underbar golfutmaning i golfens hem St Andrews. Vi bodde i själva orten på utmärkta B&B Lorimer House som bara ligger ett stenkast från Old Course. Här når du Old Course, New Course, Jubilee och Eden Course med högst 15-20 min promenad.

Fick nöjet att spela alla banor utom den gamle men blev mer än väl kompenserad med 27 hål på spektakulära och utmanande Castle Course, som ligger utanför samhället och är placerat ut mot havet med magiska vyer. Avslutningen blev minst lika bra med ronder på super trevliga Lundin Links och helt magiska North Berwick (den bästa banan jag spelat i Skottland tillsammans med Cruden Bay).

Loch Lomond (nr 597) för 274 kr

För att hedra Skottland tänkte jag skriva om en riktig vår- och sommar whisky som jag nyligen testat. Den kommer från Highlandsdestilleriet Loch Lomond som byggdes 1965 på den södra sidan av sjön med samma namn. 1985 köptes destilleriet av familjen Bulloch.

Normalt intar jag väldigt lite starksprit, men en god rökig whisky slinker väl ner vid passande tillfällen, speciellt vintertid. Därför var det en stor överraskning när jag tog mig an denna version av maltwhisky.

Doften är nyanserad fräsch, med inslag av apelsin, honung, vaniljfudge och örter. Smaken är klassiskt maltig med friska inslag av apelsin, honung, vanilj, lakrits och örter. En jättegod sommarwhisky till ett bra pris, som gjord för ljumma/svala sommarkvällar tillsammans med en bra pocket.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.