Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En Nobelchampagne som är allt annat än standard!

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot tis, juni 11, 2013 17:44:36

En Champagne från älskade Côte des Blancs
Nu har äran kommit att få presentera en fantastisk Champagneproducent som har sin verksamhet i mitt älskade Côte des Blancs. Franck Bonville äger 20 hektar vingårdar klassificerade som Grand Cru. Huvuddelen, 15 hektar, ligger i Avize och resterande i grannbyarna Cramant och Oger, dvs byar enbart planterade med Chardonnaydruvan. Firman producerar enbart Blanc de Blancs från egna odlingar förutom roséversionen som innehåller 12% Pinot Noir från Ambonnay (Grand Cru i Montagne de Reims) vilket betyder att samtliga Champagner som Bonville säljer är Grand Cru.

Vid mitt besök på egendomen möttes jag av en lugn, mycket vänlig och proffsig atmosfär. Allt de gör lyser klass utan att de på något sätt framhäver detta. Den nedan omskrivna Champagnen valdes som Nobelbubbel vid festligheterna 2010. De flesta producenter skulle omnämna detta i diverse sammanhang, men inte denna klassiska egendom. Egentligen synd då fler borde få upp ögon och smaklökar för dessa mästerverk i bubblets ädla hantverk.

Franck Bonville Grand Cru Sélection (7402) för 269 kr

Krämig frukt- och mineraldoft som förför!
Champagnen är en Blanc de Blancs gjord enbart på Chardonnay från flera årgångar. Vilken underbar doft som förför med inslag av krämig frukt och mineraler. Smaken är torr, fruktig med fin brödton, mineraler av världsklass, komplexa citrustoner och en ljuvlig krämighet! Ett mästerverk som säljs som Standardchampagne. Passar utmärkt både som aperitif och som matchampagne till sommarens seafoodbuffé.

Avslutningsvis kan jag varmt rekommendera att du besöker denna producent när du har vägarna förbi Avize. För här är du välkommen och kan handla en Nobelchampagne som är allt annat än standard förutom priset!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.