Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Ett vitt i vått och torrt!

Nyheter på systembolagetSkapad av Per-Olof Diderot tis, september 17, 2013 19:26:46

Ett vitt i vått och torrt!
Som du säkert redan noterat tycker jag att det är svårt att hitta vita viner under hundra kronor som håller en hög kvalitet. Därför blir man ju extra glad när man stöter på ett vin som bär i alla väder, både som aperitif och till mat. Och inte speciellt överraskande kommer vinet från Italien, som oftast levererar hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Vindistriktet Gavi ligger i Piemonte, några mil norr om staden Genua. Jordmånen i området innehåller kalk och lera och ger fräscha viner som resultat.


Ricossa Gavi 2012 (nr 2372) för 76 kr
Producenten är Mondo del Vino som startades 1991 av Alfeo Martini, Roger Gabb och Christoph Mack. Druvan som används till vinet heter Cortese och passar utmärkt till diverse fiskrätter och sallader.

Överraskande bra!
Vinet är överraskande bra trots att färgen signalerar nått annat. Redan på doften känns en tydlig fräsch fruktighet med inslag av päron, nektarin och örter. Smaken följer den inslagna linjen med en torr karaktär i kombination med finstämda nyanser av päron, melon och grapefrukt. Med detta vin kan det aldrig bli fel. Kommer garanterat att få fler chanser inte minst när lättare fiskrätter gör entré.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.