Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Halloweenschnitzel...

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot tor, oktober 31, 2013 20:04:35

Halloween tider
En helg som sannerligen går i mörkrets tecken. Så gott folk, ta fram sterinljusen redan nu. Fyll dessutom köket med för årstiden smakfulla rätter samt en och annan god vinare. Och allra bästa tipset är att vara kärvänliga mot varandra. Det bör hålla de flesta monster borta…

Sedan barnsben har kalvschnitzel i olika versioner varit en sann favorit. Allt från min pappas läckra jägarschnitzel till den utbankade wienervarianten. Nu bjuder Vinbloggen in dig på en riktig festmåltid med denna ingrediens.

Piccata al Limone (126/2000) Kalvschnitzel med citron
Börja med att fråga ditt favoritcharkuteri efter kalvschnitzel av innanlår. Och innan du tillagar dem tar du ut dem i god tid så att de får rumstemperatur.

Ta en citron och pressa fram juicen så att det blir ca 5 msk och blanda med lite vatten. Banka därefter till köttet och doppa i vetemjöl innan du steker köttet i ekologiskt smör. När köttet är klart efter ett flertal vändningar (ta ur dem ur pannan) häller du direkt i citronjuicen och låter den reduceras tillsammans med lite smör och lägg till färsk persilja alternativt basilika.

Avsluta med att hälla över citronskyn på kalvschnitzlarna och låt dem få suga in vätskan någon minut innan servering. Komplettera gärna med ett gott rotfruks- alternativt parmesanmos. Monstruöst gott!!!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.