Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En monumental Champagne!

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot lör, november 09, 2013 17:42:18

Nya Champagneupplevelser från en av mina absoluta favoriter Pierre Peters är alltid en alldeles speciell upplevelse. Och när det kommer till egendomens Prestigechampagne Les Chetillons står tiden stilla för en stund när den inmundigas (åtminstone i mitt liv).

Ni som följt min vinblogg ett tag vet säkert att Pierre Peters blev utsedd till årets vinproducent på vinbloggen 2011 http://www.diderot.se/#post311. Egendomen drivs av den karismatiske och passionerade Rodolphe Peters som förvaltar och utvecklar det familjeägda Champagnehuset på allra bästa sätt. De nya årgångar som släpps signalerar tydligt att det finns ännu mer att hämta från denna redan fantastiska producent. Och nedanstående Champagne bekräftar detta på ett magsikt bra sätt.

Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillons 2006 (nr 90032) för 595 kr


En monumental Champagne!
Doften är komplex med inslag av citrus, päron tillsammans med nougat och mineraler präglade av världens bästa krita.

Den enastående smaken är torr och förutom de magiska mineralerna så serveras apelsin, citron, gula äpplen samt läckra chokladaromer tillsammans med en syra som gjord för maträtter. Smaken sitter i ljuvligt länge och med sin sagolika komplexitet vill nyanserna aldrig ta slut.


Detta är en av mina absoluta favoritchampagner som redan nu är i toppform och kommer att utvecklas till en monumental Champagne över tid. Du kan absolut dricka den redan nu till alldeles speciella tillfällen. Men lova mig i så fall att köpa nån flaska till som får ligga 4-5 år till för att du skall få uppleva guds finaste gåva i form av denna gyllene flytande frukt. Och bara att tacka producenten för att Sverige som trogen kund kommer ifråga för den alldeles för lilla produktion som skall spridas över jordens alla hörn. Och för detta pris är min köpsignal med tydlighet utfärdad.

Skål och golfkepsen av till Maestro Rodolphe för detta mästerverk. Och snart kommer 2008…...

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.