Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Min passion i livet!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot lör, februari 08, 2014 18:54:48


Vad brinner du för?

Livet är för kort för att inte finna passionen, oavsett var du än hittar den. I vårt nuvarande samhällsbygge finns det alltför många individer som bara lever för likes på Facebook istället för att brinna för själva livet.

Hot Yoga
Jag har två stora personliga intressen som påverkar mitt liv på ett positivt sätt. Den ena är Hot Yoga som har fått mig att vårda både kropp och själ på ett tillfredsställande sätt. Att få vara inne i det heta rummet under 90 minuter, bli utmanad och mörbultad samtidigt som svetten dryper av mig är bättre än allt annat. Balansen mellan förbättrad styrka och flexibilitet är nått som alla kan dra nytta av oavsett ålder. Nu 52 år känner jag mig starkare än på många år. Dessutom har Yoga en bevisad positiv påverkan även på den mentala hälsan. Har svårt att hitta nån motsvarighet i form av kognitiv terapi att befinna sig i ett 40 grader varmt rum med en full fysisk utmaning och “bara fokusera på andningen”.

http://www.health.harvard.edu/newsletters/Harvard_Mental_Health_Letter/2009/April/Yoga-for-anxiety-and-depression

http://www.mensfitness.com/training/new-study-yoga-improves-your-mental-health

Vin
Hur kan jag då motivera brukandet av vin, min andra stora passion. Alkohol är utan tvekan skadligt för kroppen när det intas i för stor mängd. Men det mindre alkoholstarka glädjeämnet vin har även många positiva effekter. Förutom att det ger mig en ytterligare dimension till maten så är vinet en källa till nyfikenhet och ständigt sökande efter ny kunskap och erfarenhet. Att vinet dessutom kan ha positiva hälsoeffekter är vetenskapen idag relativt enig om.

http://www.medicalnewstoday.com/articles/265635.php

Yin och Yang
Så min passion för Hot Yoga och vin är som mitt personliga Yin och Yang. Och det tänker jag fortsätta med så länge jag lever. För jag mår bra och är lycklig när jag får brinna utan att slockna…


  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Per-Olof Diderot lör, februari 08, 2014 20:25:32

Stort TACK Maestro! Du vet vad som krävs...

Skapad av Magnus Reuterdahl lör, februari 08, 2014 19:46:50

Grattis till 500ingen :)

//Magnus Reuterdahl