Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

En mästerlig Champagne från familjen Champion!

ChampagneSkapad av Per-Olof Diderot tor, augusti 21, 2014 20:20:17


Special Club Champagner har jag skrivit om tidigare i år (www.diderot.se/#post472)! Och så fort jag hittar nått nytt från denna ädla club av små familjeägda producenter så försöker jag ta chansen att njuta av dessa bubbliga mästerverk.

Familjen Champion har varit druvodlare sedan 1800-talet. 1929 började André Champion producera champagne och köpte sedan mer mark i Chouilly till egendomens nuvarande areal på 18 hektar. Vingårdarna är belägna i Chouilly och Verneuil och de har förutom Chardonnay planterat Pinot Noir och Pinot Meunier. Sonen Roland tog över verksamheten 1951 och firman antog då namnet Champagne Roland Champion. Idag drivs huset av makarna Francois och Ginette, tillsammans med parets dotter Carole.

2008 är en årgång som man i Champagne tror mycket på och de viner jag redan testat från årgången lovar stort bara man ger den tid i källaren. Så att testa just denna Champagne är kanske inte det klokaste beslutet, men hur skall man annars få en chans att bedöma potentialen så att ni vinbloggsläsare kan dra nytta inför eventuella inköp?

Roland Champion Special Club (Systembolagsnr 90530) Blanc de Blancs 2008
Vinet är gjort på endast Chardonnay druvor klassade Grand Cru från Choilly. Doften är efter en tid i glaset fyllt av rostat bröd, citrus, choklad, viss smörighet och fina mineraler.


Smaken imponerar stort speciellt dagen efter att flaskan öppnades. En smaksymfoni presenteras med förföriska aromer av äpple, nougat, rostat bröd, citrus och mineral. Bara att bocka för en mästerlig Champagne som efter ett par år i källaren kommer att göra stordåd i glaset.

Kul att vara tillbaka i vardagen och möjlighet att få fortsätta att förmedla tips till er läsare. Så följ med på höstens resa för nu kör vi igen.


  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Per-Olof Diderot mån, september 01, 2014 21:54:59

Tack Ulrika!

Skapad av Ulrika tor, augusti 21, 2014 21:47:48

Välkommen tillbaka Vinblogg!