Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

MAMIL! Moi?

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot lör, november 29, 2014 18:19:26

Livet går med rasande fart. Och när det går som allra snabbast är det extra svårt att stanna upp, ta ett djupt andetag och njuta för att just du fått chansen att leva. Kanske svårast av allt är att vara stolt över dig själv och ge dig själv belöning i form av chansen att få förverkliga drömmar, stora som små.

Så när jag nu valt att förverkliga en dröm, att få cykla på en alldeles egen italiensk racercykel, så blev jag snabbt ifrågasatt på mitt jobb (av kära kollegor) om jag hade en kris och de till och med påstod att jag var en Mamil. Har aldrig hört den akronymen förut och blev därför förundrad över vad jag associeras med…

MAMIL
“Middle-aged man in lycra. The term used to describe a middle aged man who rides an expensive racing bicycle for leisure, wearing professional style body-hugging bicycle jerseys and bicycle shorts.” Buying an expensive road bicycle has been described as a more healthy response to a midlife crisis than buying an expensive sports car.
Källa: Wikipedia

En dåres försvarstal
Visst är livet underbart och får jag lov att erkänna att jag är lycklig? Så med lyckan att få skriva så vill jag försvara alla män och kvinnor oavsett ålder som tar vara på chansen, oavsett om det gäller att lära sig ett nytt språk, våga visa kärlek eller utmana sig själv fysiskt. Och för dessa utmaningar får vi utstå såväl hyllningar som häcklande från vår omgivning beroende på om man är beundrande eller bara avundsjuk. Men det viktigaste av allt är att du är stolt och nöjd med att just du tar denna chans.

För när jag svettas i hot yoga studion tillsammans med min älskade och 30 andra eller glider fram på min cykel över den skånska slätten i min nya lycradress så är jag så nöjd över att jag valde att leva istället för att bara drömma. Och gåvan att få anstränga sig är min själs balsam och förmånen att ibland få leva livet som det vore min sista fulla underbara dag. Namaste!

Och när jag kom hem med cykeln sa min fru med en längtan i rösten. "En sådan cykel skulle jag också vilja ha"
To be continued...  • Kommentarer(5)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Anna R fre, december 05, 2014 10:46:55

Ser fram emot fortsättningen! Ta det lugnt på hojen, det är en djungel där ute.

Skapad av Per-Olof Diderot sön, november 30, 2014 17:45:00

Bäste vän!
Underbar sammanfattning. Så glad över din feedback...

Skapad av Magnus sön, november 30, 2014 15:10:57

Så sant! Visst kan man kalla det ökade intresset för fysiska utmaningar för kris, men i en tid då "lagom" alltmera försvinner blir behovet av att synliggöra ställningstaganden allt viktigare. Oavset ras, kön, klass eller politisk åsikt väljer man ett aktivt liv framför ett osunt, stillasittande.

Skapad av P-O sön, november 30, 2014 09:45:10

Tack! 🚲😆

Skapad av Zoran lör, november 29, 2014 21:10:01

Underbart! Lycka till med din nya "underhållning" 👍😄