Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Öl og Bröd by Mikkeller i Köpenhamn

Mat och VinSkapad av Per-Olof Diderot lör, mars 21, 2015 12:43:49

Även om jag är en vinfreak så måste jag erkänna att ett glas öl kan vara minst lika gott (ibland) som vin. Och när Ölvärlden exploderar med uppkomsten av en massa små mikrobryggerier så kan vi konsumenter bara välja och vraka mellan godsaker som mer liknar ett mellanting mellan öl och vin. Öl med stor personlighet som passar utmärkt att ackompanjera till olika måltidsrätter.

En mindre ölproducent som imponerat stort i mina ögon är danska Mikkeller. När man går in på deras hemsida kan man läsa följande om deras historia.

❞In 2006 he was a math and physics teacher that started experimenting with hops, malt and yeast back home in his kitchen in Copenhagen. Today Mikkel Borg Bjergsø exports his micro brewed beer to 40 different countries and is internationally acclaimed as one of the most innovative and cutting edge brewers in the world❞
www.mikkeller.dk


Så när jag fick nys om att Mikkeller har en restaurang i närheten av Köpenhamns Huvudbanestation så var det ett givet utflyktsmål. När du kommer ut från stationen tar du vänster på Västerbrogade och tre kvarter ner hittar du Viktoriagade. Tidigare var dessa kvarter väldigt ruffiga (enligt min fru), men har nu hittat sin charm som på så många andra platser i den stora byn.

Ölbar
Innan restaurangbesöket på Öl og Bröd stoppade vi till i lokalen intill. Där finner du i en källare Mikkeller Bar, en av Danmarks bästa Ölbarer. Och bästa stället att ladda inför kvällens höjdpunkt. Testade deras friska och citrusaktiga pils som är den bästa pils jag någonsin druckit. Stället har en mycket avslappnad inramning som gör det till ett framtida favorithak när jag skall besöka Köpenhamn.

Restaurangen Öl og Bröd är placerad i en liten men ytterst charmig lokal där man kommer nära köket och de andra gästerna, men ändå med utrymme för sin egen sfär. Stilren dansk design skapar harmoni och en känsla av välbefinnande.


Vi valde deras 6 rätters meny och självklart beställde vi även ölmenyn. Hela måltiden var både vacker och minst sagt god. Små rätter skapade ett utmärkt flöde i måltiden och det upplevdes som en fusion mellan det nordiska och japanska köket. Ytterst fräscha råvaror presenterades med stor finess. Vår servitör var en skåning som med stor känsla guidade oss genom denna smakresa med handplockade öl till respektive maträtt. Trots vissa förväntningar så blir helhetsupplevelsen överväldigande positiv. Så glad att ha fått testa öl som mer påminner om vin och som fungerar så fantastiskt bra till den utsökta maten. Kan varmt rekommendera Öl og Bröd och måste erkänna att jag (vi) funnit en ny favoritrestaurang nära oss.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.