Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Suavia - Årets vin och vinproducent på Vinblogg!

Wine of the yearSkapad av Per-Olof Diderot ons, februari 03, 2016 20:10:40


Le Rive -11 från Suavia i Soave
I slutet av januari höll Vinblogg sitt årliga jurymöte för att utse årets vin 2015 på bloggen. Sex entusiastiska och förväntansfulla jurymedlemmar testade lika många fantastiska viner och kom fram till ett nästan enhälligt resultat. 5/6 deltagare valde ut magisk goda Le Rive 2011 (en hade den som tvåa) från de kvinnliga producenterna på Suavia i Soave.

Juryns motivering
Kan sammanfattas med att vi blev totalt hänförda av detta vitvinselixir. Vinet visar sådan perfektion att det är svårt att hitta motsvarighet inom vinvärlden. Helt fantastiska smaknyanser med mineraler i världsklass tillsammans med gula äpplen, citrus och akaciahonung.

Systrarna Tessari på Suavia har skapat vinmagi genom att fånga kraften från den uråldriga vulkaniska jordmånen och visat att ett klassiskt vinområde som Soave har så mycket mer att ge inför framtiden. Att systrarna dessutom är oerhört ödmjuka i kombination med modernt tänkande väcker stor beundran. Bara det faktum att från detta klassiska vinområde introducera de nya flaskorna och vinetiketterna visar på både mod, klokskap och stor begåvning.

Tack vare Suavias makalösa resa till världsklass går det inte annat än att även ge priset som årets producent till dessa vinmakerskor. Första gången det händer att någon tar hem priset som både årets vin och årets producent här på @Vinblogg, men så bra är deras vinkonst.

Här kommer fler utmärkelser:
Årets rödvin: Sassella Valtellina Superiore D.O.C.G. Mamete Prevostini (Italien)
Årets röda under 200 kr: Orto Monsant (Spanien)
Årets Champagne: Lilbert vintage Champagne 2008  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.