Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Monte Rossa - Bubblig vinkärlek från Franciacorta

Viner inför helgen!Skapad av Per-Olof Diderot fre, november 04, 2016 15:11:38


I helgen skall vi minnas våra döda vänner och familjemedlemmar extra mycket. Minst lika viktigt är det att älska och visa passion för livet just nu medan du har det. För var du än befinner dig i livet finns något/någon att älska och visst känns det mycket bättre att älska än att hata.

Att jag älskar vinlandet Italien är väl svårt att undgå. Att min passion även finns för den bubbliga drycken gör inte saken sämre. Vid foten av alperna ligger den italienska bubbelhelgedomen Franciacorta. Ett böljande landskap som är så förförande för både öga, smak och hjärta. Här finns topproducenter som Berlucchi och Ca’ del Bosco. Men också många fler spännande producenter som förtjänar att stå i rampljuset. Franciacortaproducenten Monte Rossa startades 1972 av entreprenören Paolo Rabotti och hans fru Paola. Idag drivs egendomen vidare av sonen Emanuele som med stor passion och innovativa metoder skapar bubblig vinkärlek. Här kommer en beskrivning av en lyckad provning med deras fyndrosé.


Monte Rossa Rosé (Systembolaget nr 7615) för 159 kr

Färgen är vackert rosa precis som den softade kulören på en mogen persika. Doften är härligt fyllig med inslag av kex, blodapelsin och jordgubb. Smaken är hur trevlig som helst. Min gom upptäcker jordgubb, mineraler, blodapelsin, nougat och röda höstäpplen. Kombinera detta med en ljuvlig krämighet så har du ett bubbligt "value for money" vin som överraskar. Fördelen med denna typ av vin är att den går att kombinera till det mesta i matväg. Provas med fördel till halstrad tonfisk, torskrygg eller en varför inte till en fläskfilé provençale.

Hur bra är inte viner från Franciacorta?! Lägg till en femtiolapp på en välgjord Prosecco och få detta kanonvin istället. Blir till att stanna till att stanna till i Franciacorta nästa sommar igen.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.