Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Merluzzo con salsa al vino rosso

The silver spoon projectSkapad av Per-Olof Diderot lör, december 24, 2016 12:58:23
God Jul och Gott Nytt År
Vi på vinbloggen vill önska alla våra läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt år och samtidigt tacka just dig för att du följer vår Vinblogg. Nu är det äntligen julafton och vi får tid att umgås runt granen och grytan. En högtid som erbjuder så mycket gott. Men för oss är det också en tid att prova nytt. Själv är jag uppfödd med lutfisk på julen då det var en av julens allra starkaste traditioner att luta sin egen fisk. Så steget är inte långt till att få servera en annan fiskrätt till vårt julbord.


Merluzzo con salsa al vino rosso (142/2000) Torsk i rödvinssås

Börja med att ta ut fisken från kylen så den hinner få upp temperaturen innan den åker in i ugnen eller stekpannan. Därefter sätter du igång med att göra rödvinsåsen.

Världens bästa rödvinssås
2 msk smör
1 st liten rödlök
1 st hel vitlöksklyfta
1 msk råsocker
4 dl bra rödvin
4 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 kub med Fond du chef Rich beef buljong
Efter behov maizena majsstärkelse i slutet av tillagningen


Smält smöret och tillsätt rödlöken. Fräs löken någon minut och lägg till råsockret. Så fort den smält ner tar du i resten förutom maizenan. Låt sedan såsen sjuda och reduceras ner tills det är bara kvar ca 2,5 dl. Då får du fram sanslöst goda smaker. Ju godare vin du tar desto godare blir såsen. Avsluta med att sila bort lök och vilöksklyftan.

Nu är det bara att steka fisken. Om du tar den i stekpannan så kan jag rekommendera att steka den i en blandning av smör och ett stänk olivolja. Kombinera det gärna med lättfräst Pancetta (tänk på att den är lufttorkad och därför enbart behöver en smekning i pannan). Servera med rött Rhônevin och njut i fulla drag av denna supergoda rätt.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.