Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Vinblogg -Goda vintips och italiensk mat

Syftet med vinbloggen

En av Sveriges ledande vin- och matbloggar för ickesnobbar. Jag älskar att testa vin från hela världen och att laga italiensk mat i mitt livslånga och lite galna matlagningsprojekt The Silver Spoon.

Semestra på Sicilien i närheten av Cefalù!

Till livet!Skapad av Per-Olof Diderot mån, april 17, 2017 16:18:28

Funderar du på att besöka den underbara italienska vulkanön Sicilien i sommar? I så fall har jag lite semestertips att förmedla till dig.


Vi besökte Sicilien för första gången förra sommaren och föll pladask för dess skönhet, havet, människorna, maten och vulkanvinerna. Men hur börjar man, när ön är stor och har så mycket att erbjuda? Eftersom vi hade med alla tre barnen och barnbarnet så fick det bli till att hitta en plats som kunde tillfredsställa oss alla. Och efter mycket sökande fann vi via Airbnb ett familjeägt paradis vid havet 20 minuters bilresa väster om Cefalù.


Egendomen heter Casa Vacanze Mare Nostrum och ägs av den helt underbara familjen Longo. www.claudiolongo.com Sonen Claudio pratar utmärkt engelska och kan ge dig bra tips på hur din/er resa skall bli så lyckad som möjligt. Casa Vacanze har hus/lägenheter för uthyrning i olika storlekar och en magisk pool som vetter ner mot havet. Om du känner för att tillbringa tid vid havet så är den milslånga stranden ett paradis för oss som älskar att bada, vandra, studera vackra solnedgångar och samla på stenar. (ligger bara 50 meter från poolområdet)När du tar bilen ut på huvudvägen finns två livsmedelsaffärer i närheten och jag kan garantera att du kommer bli lycklig över deras utbud. Den västerut mot Palermo är bäst på vin/kött/ost medans den österut mot Cefalù erbjuder ett gudomligt utbud av fisk och skaldjur (deras svärdfisk är den finaste jag någonsin fått tag i).

Vad finns i närheten av denna Medelhavspärla?
Ett besök till den bildsköna staden Cefalu är bara ett måste. Du parkerar nere vid stranden och går in till staden och möts av en unik vy. Vandra i gränder och gå upp mot toppen av staden där katedralen Chiesa di Cefalù ligger. Gå in i kyrkan och njut av skönheten, kanske du till och med får uppleva ett äkta Sicilianskt bröllop med alla välklädda gäster. När du kommit ut från kyrkan går du ner för trapporna och håller dig på vänster sida av piazzan. Här finner du en helig plats för oss glassälskare. Troligen världens godaste glass serveras på Serio Bar Dumo Gelatieri som gör allt för att svalka och behaga dig.


Shopping
Måste nämnas för en semester utan goda shoppingmöjligheter finns inte. Vi tog en biltur till http://www.siciliaoutletvillage.com/it (från Casa Vacanze tar resan 1 timma och femton minuter) som har +100 butiker och mer än väl värd att besöka. Är du mer sugen på en storstadskänsla så har även Palermo bra shopping http://www.forum-palermo.it/.

Vi kommer att återkomma till denna ljuvliga plats många gånger i framtiden, för så bra var vår vistelse. Men nog för denna gång. Har du frågor får du mer än gärna kontakta mig så lovar jag att försöka hjälpa till.
  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.